Mijn CD (en LP) lijst.


 

Thurston Moore - Demolished Thoughts [2011] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

Is er niet echt. Thurston Moore is mede oprichter van Sonic Youth, een naam die me bekend is, maar de muziek niet. Dit is ook al het derde solo album van Thurston Moore. De andere albums ken ik (nog) niet. Het album was al min of meer in de vergetelheid geraakt tussen alle andere muziek. Nu het voor CDSCORE weer aan de orde kwam blijkt dat onterecht. Sommige namen blijven hangen anderen niet, daar is vast een wetenschap voor op te zetten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: *******

Wat valt er op aan de muziek van Thurston Moore op deze plaat? Eigenlijk niet veel. Het is rustige gitaar muziek, redelijk lange nummers, heel bedaarde zang en een fijne sound. De stem doet me regelmatig aan Roger Waters (of is het toch David Gilmour in het hoog?) denken, de gitaar muziek af en toe aan de mooie gitaar nummers op kant 2 van Atom Heart Mother en op Animals. Maar dat kan een heel verkeerde indruk geven. Dan moet je bij Pink Floyd ook de oneindig mooie eenvoud en sfeer herkennen in die nummers. De eenvoud en sfeer spelen hier dus ook een grote rol. Hoe kan je niet opvallen, wel een lekkere sfeer neer zetten en uitblinken in interessante nummers? De sleutel ligt waarschijnlijk bij het luisteren, er is even iets meer aandacht voor nodig om de schoonheid van deze muziek te leren kennen.
 

 

 

 
Niet in de Top 40 te vinden want hit muziek is dit niet. Zet dit eens naast de huidige nummer 1: Major Lazer X DJ Snake Feat. Mø met "Lean On". Dan ga je toch naar een keerzijde Top 40 verlangen?

Tijdsbeeld uit 2011

01-03-2015 13:11

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

 
 

 

—————