Mijn CD (en LP) lijst.


 

Alt-J - An Awesome Wave [2012] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

Alt-J is een ontdekking van m'n schoonzusje. We wisselen af en toe muziek uit die we goed vinden als we verwachten dat de ander dat ook gaat horen. Op het eerste gehoor klinkt de muziek direct interessant, dus heb ik het een tijdje in de trein gehoord en daarna is het in de mix van nieuwe muziek gekomen die thuis aan staat. Na een tijdje kwam daar "All This Is Yours" ook nog bij en werd het aandeel luisteren naar Alt-J wel heel groot. Tot onze grote vreugde werd er ook nog een concert in de HMH aangekondigd en zijn we daar inmiddels geweest. De verwachtingen werden meer dan waar gemaakt, wat een super band! En we waren niet de enigen die enthoudsisat waren. We stonden midden tussen neerlands hoop die de waardering ook liet blijken. Alleen dat kletsen tijdens de muziek .................
 
 
 
 
 

Score: ******* **

Tijdens het luisteren naar de mix van nieuwe muziek begonnen zich langzaam de pareltjes zich te openbaren van "An Awesome Wave". Als eerst was dat "Tessellate". (Ik heb nog opgezocht wat dat was Tessellation.) Daarna "MS" en "Fitzpleasure" langzamerhand kregen alle nummers een identiteit. De parelglans begon zich te verspreiden over zo'n beetje alle nummers van de plaat. (Dit is de eerste keer na het concert dat ik weer uitgebreid naar de muziek luister en ik raak nu nog meer onder de indruk dan ik al was.) Hier zijn zeer veelbelovende muzikanten aan het werk. Wat een bijzondere muziek maken ze en wat een schoonheid leggen ze daarin. Ik hoor totaal geen relatie met de muziek die ik de afgelopen 50 jaar heb genoten en dat vind ik ontzettend knap. Voorzichtig wil ik de bijzondere creativiteit koppelen aan wat de Beatles ooit gepresteerd hebben. Dat moeten ze nog waarmaken, maar ze zijn op de goede weg.
 

 

 

Hier ben ik toch wel even in verwarring. Ik krijg geen resultaten als ik Alt-J opvraag bij de Top 40. Niets. Er zijn maar liefst 5 singles uitgebracht en tijdens het concert werd duidelijk dat het prubliek deze singles ook heel goed kende. Wat gebeurt hier? Hoe kent de jeugd die platen, alleen van Spotify en You Tube?

Tijdsbeeld uit 2012

14-04-2015 12:20

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

 

 

—————