Mijn CD (en LP) lijst.


 

Half Moon Run - Dark Eyes [2012] (Wiki)

 
 
 
 
 

Mijn historie:

Bij het begin van het beluisteren van deze plaat had ik de indruk dat ik een band van het caliber Radiohead gemist had. Dat zou vrij onwaarschijnlijk zijn, maar zo mooi is de muziek wel. Dat het een debuut CD is zorgt voor de wens naar meer. En daar is dus al 3 jaar niet van gekomen. Gelukkig lees ik op Twitter dat ze wel aan een album werken:"For all of you asking about the new record.. we're going as fast as we can!:)". Nog even geduld dus. Helaas is de tour agenda ook erg leeg, 1 optrreden in Canada, maar misschien wordt dat ook gekoppeld aan de release van de CD. Please do Paradiso!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* **

De reeds gelegde link naar Radiohead komt door de zang harmoniën en de acoustische gitaar partijen. Half Moon Run benadert hier de oneindige schoonheid van Radiohead. Verder heeft de band een geheel eigen geluid. Ze slagen er in om in het gebied van muziek waarbij zang, drum, gitaar en toetsen de ingredienten zijn toch weer een nieuw en bovenal ook heel mooi eigen geluid neer te zetten. Sterke nummers gebaseerd op door de gezamenlijke instrumenten opgewekte ritmes. De harmoniën zijn sterk ritme gebaseerd. Iets waar ook Alt-J heel sterk in is, om toch maar weer een referentie aan te maken. Ik noemde al even het mooie geluid, maar dat moet nog meer versterkt worden omdat alles echt opvallend mooi klinkt. Veel briljanten schitteren mooi in een doffe omgeving, deze muzikale briljanten schitteren tussen muzikale briljanten. Het is een stroom van mooiheid, de juiste toon wordt voortdurend geraakt en dat is toch bijzonder.
 

 

 

"Full circle" heeft de  Tipparade  gehaald. Snap ik natuurlijk niet. In Canada is er een alternatieve chart waar ze wel in gescoord hebben.

Tijdsbeeld uit 2012

14-04-2015 12:20

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

 

 

—————