Mijn CD (en LP) lijst.


 

Hooverphonic - The Night Before [2010] (Wiki)

 
 
 
 
 

Mijn historie:

In 2010 is Hooverphonic me voor het eerst opgevallen als lekkere muziek. Het kwam uit de downloads boven drijven en heeft nog steeds stand gehouden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: *******

Alweer een Belgische band en wat voor een. Voor mij totaal onbekend maar ze hebben dan al meer dan een miljoen CD's verkocht. Dit is al hun negende album. Je zou dit muziek voor de massa's kunnen noemen omdat er veel piano en strijkers in voor komen. Aangevuld met de mooie zang van Noémie Wolfs ontstaat er toch muziek die niet zo gewoon is. Op eerste gehoor is het gewoon gitaar, percussie, drum en zang met daar doorheen strijkers klanken. Wat er heel goed gedaan wordt is een platform bieden voor de stem in vlotte meeslepende nummers. Het heeft een beetje een "oud (-bollig)" karakter, omdat er begin jaren 70 op televisie vaak zang ondersteund door orkest hoorbaar was in televisie shows. Het is een beetje "Music for the millions", dus gemaakt voor een heel breed publiek, maar wel op een heel geraffineerde manier. Ik vind het zelfs leuk!
 

 

 

 
In Nederland is het nog niet tot hits gekomen.

Tijdsbeeld uit 2010

03-02-2015 19:48

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2010

 

 
 
 
  • Jim Morrison, the former lead singer of The Doors, is granted a posthumous pardon, 39 years after his death. The pardon relates to a six-month prison sentence for indecent exposure handed to Morrison in 1969, following a performance in Miami earlier that year. Morrison had appealed his sentence, and died in 1971 without the matter being legally resolved.
 
 

 

—————