Mijn CD (en LP) lijst.


 

Lunatic Soul - Lunatic Soul II [2010] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

De eerste bewuste herinnering is luisteren via m'n iPod in de auto. Bij het uitstappen nog eens extra kijken welke band het is omdat er op dat moment een wel erg lekker nummer op stond.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* *

Het fijne van Lunatic Soul is dat hier het oude beroep van het maken van Symphonische Rock opgepakt is. Niet dat het direct doet denken aan een bepaalde band uit de jaren 70 of zo, maar vooral door het opbouwen en structureren van de nummers. Lunatic Soul is een solo project van Mariusz Duda. Deze Pool heeft misschien gedacht dat het hoog tijd was voor een Pools aandeel in dit genre? Het resultaat (door Wikipedia Progressieve Rock genoemd) is verrassend mooi, en dat zonder cliche-matig te klinken. Ik vind het knap. De stem van Mariusz Duda is al een heel goede start. Daar zit veel expressie in en klinkt heel prettig in de langzame uitgesponnen nummers. Met dit genre kan de muziek alle kanten op en hebben de teksten al snel een verhaallijn. Ook op deze plaat, van rustig naar een flink tempo, zacht en hard zonder echt stevig te worden en in climaxen uit te pakken. Vooral veel sfeerbeelden die ik associeer met een mooie verstilde plek in een bos of een wandeling tijdens een sneeeuwbui komen voorbij. Uiteraard niet zonder daarbij een onverwachte wending te nemen en een inleiding te zijn voor het uitspreken van diepe pijn in de ziel. Een plaat om heel vaak naar te luisteren.
 

 

 
(Gelukkig ook deze is te vinden op You Tube, er zijn meer bewonderaars)
 
 

 

 
 
Nee, zal ook wel nooit gebeuren.

Tijdsbeeld uit 2010

03-02-2015 19:48

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2010

 

 
 
 
  • Jim Morrison, the former lead singer of The Doors, is granted a posthumous pardon, 39 years after his death. The pardon relates to a six-month prison sentence for indecent exposure handed to Morrison in 1969, following a performance in Miami earlier that year. Morrison had appealed his sentence, and died in 1971 without the matter being legally resolved.
 
 

 

—————